Solicita Oferta Corporate
Briose Bombay Chai cu ovaz

Briose Bombay Chai cu ovaz

Ingrediente:
Trei sferturi de ceasca de lapte
3 infuzii in forma de piramida Bombay Chai
1 ceasca si 3 sferturi + 2 linguri de faina
2 lingurite si un sfert de praf de copt
Trei sferturi de lingurita de bicarbonat de sodiu
O jumatate de lingurita de sare
1 ceasca de fulgi de ovaz
Trei sferturi de ceasca de zahar brun light
O jumatate de ceasca de ulei
3 oua
1 ceasca stafide
 
Mod de preparare:
Intr-o cratita mica, incalzeste laptele pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Ia cratita de pe foc, adauga infuziile in forma de piramida Bombay Chai si cufunda-le complet in lapte. Pune vasul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racit, scoate piramidele de ceai si scurge lichidul ramas in ele. Aseaza gratarul cuptorului la o treime fata de baza si incalzeste-l la 210°C. Ia 12 forme pentru briose pe care le ungi cu ulei si apoi le presari cu faina.
 
Intr-un vas mare, cerne faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea, apoi adauga fulgii de ovaz si zaharul brun. Intr-un vas mic, amesteca infuzia pregatita cu lapte cu uleiul si ouale. Cu ajutorul unei spatule elastice, fa o adancitura in mijlocul vasului cu ingrediente uscate si toarna mixul de lichide. Amesteca ingredientele pana se umezeste toata compozitia. Nu amesteca mai mult de atat, pentru ca vei obtine o compozitie dura si rugoasa. Cu ajutorul unei linguri, pune compozitie in formele pentru briose pana la 3 sferturi in fiecare. Coace briosele timp de 20 de minute sau pana cand par usor scufundate in centru. Lasa-le la racit pe un suport timp de 5 minute, dupa care scoate-le cu grija din forme. Le poti servi calde, daca doresti.
 

Facebook Twitter Pinterest

« Inapoi la Retete